למעוניינים בשיחה עם ראש האיגוד, הסופר הרב יוסף אליהו

שיחה עם ראש האיגוד, הסופר הרב יוסף אליהו:

א) לשם היכרות עם בנות "מכללה ירושלים", בית וגן:

הרב אליהו ורעייתו, משמשים כשדכני "מכללה ירושלים" משנת תש"ע. כל תלמידה מן המניין במוסד אקדמי זה (למעֵט, קורסי המשך או תואר שני) זכאית לפנות לריאיון כדי לקבל הצעות שידוכים, וכן ליווי צמוד ככל שיידרש גם אם תכיר בחור באופן עצמאי.

מדובר בבנות צעירות ואיכותיות, ומושקע זמן רב בראיון אִיתן כדי להבין היטב מה הבת מבקשת, וגם הבנים מוּצעים להן רק לאחר שעברו ראיון אישי מקיף. וברוך ה': בשנים תשע"ג-עד עמד אחוז ההצלחה בעבודה עם בנות "המכללה", על 8.5% (=מכל 12 הצעות-שידוך שיצאו לפועל, התארסה בת אחת) – שהם פי 3 מממוצע ההצלחה המקובל.

בנים בגילאי 21-26, המעוניינים להתראיין כדי להכיר בת מהמכללה, מוזמנים לקבוע מועד לראיון אישי בירושלים. דמי הרשמה: 150 ש"ח. אין התחייבות להכיר לַפונה בת זוג.

 

ב) שירות לכלל האוכלוסיה (מִ'דתי-לאומי לייט'+, ועד 'חרדי פתוח'-אקדמאי):

מי שנפגשו רבות, וחשים רצון להתייעץ עם מישהו שמצוי בתחום, כדי להבין מדוע "זה לא הולך" – יכולים להגיע לשיחה אישית עם ראש האיגוד הסופר הרב יוסף אליהו.

בשיחה זו – שנמשכת לרוב כשעתיים – מגיעים ב90% מהמקרים לִנקודה שהיא ככל הנראה גורם המעכב את הנישואין. השיחה מיועדת למי שמסכים לנקודת-ההנחה, שאם יש עיכוב הריהו נעוץ כנראה בבני האדם, ולא בה'. הרב מצליח בד"כ להצביע על נקודה המעכבת את החתונה, ומציע פיתרונות מעשיים לזרז את מציאת בן-הזוג.

דוגמאות לעניינים שמעכבים נישואין, שעלו בשיחות הֶכוון-נישואין כגון אלו:

א) למועמד/ת לא ברור עדיין בדיוק מה הוא מחפש, או מה מתאים לו; הוא מחפש בן-זוג בעל תכונות-אופי מגוונות, שלעתים חלקן סותרות זו את זו.

ב) המועמד ניצב בעמדה שאינה מושכת בן-זוג: יש לו בעיה בתעסוקה; הוא חצוי בין המגזר הדתי-לאומי לחרדי; משהו במראה החיצוני, שניתן לשיפור; מחפש בִּשדה-נבחרים שלא שייך לו, וכדומה.

ג) סיבות הקשורות לבית-הגידול: גדל בבית ביקורתי מדי; ההורים מעורבים בקשרים יתר על המידה (רוצים עֵדה או מעמד כלכלי ספציפי, וכדו') והמועמד מושפע באופן תת-הכרתי.

 

למי בעיקר מותאם הֶכוון-נישואין זה?

  1. למי שנפגשו עם למעלה מ40 הצעות, והם בגילאי 25-31.
  2. למי ש"יושבים על תפר" השקפתי/מגזרי, ונפגשו לפחות עם 20 הצעות.
  3. בדיעבד, כשהבחור/ה אינם מגיעים בעצמם – להורים של מועמדים כנ"ל.

 

תוצאות אפשריות:

  1. הצעה מהמאגר האיכותי של הרב ורעייתו, ו/או המשך קשר באמצעות ליווי "בזמן אמת", לְקשר שייצור המועמד בעתיד בכוחות עצמו.
  2. הפְניה לשדכן/נית "עין טובה" המתאימה ביותר לַמועמד ולבקשותיו.
  3. הפניה לאיש מקצוע מתאים, המוּכר לנו היטב.

 

ומדוע לא יכול להגיע לשיחה כזו גם 'מישהו איכותי' בן 38?

כי מטרת השיחה היא, זיהוי הטעון שיפור על מנת לשפר ולהגיע לחופה. וברוך ה', הדבר הצליח כבר בפעמים רבות. בגיל צעיר עדיין קל להסכים לערוך שינוי, וכמו-כן יש עדיין לשדכנים הצעות טובות עבורו. בעוד שבגיל 38+ קשה לאדם לגייס כוחות לַשינויים נדרשים, וגם ההצעות הנן כאלה שהוא "צריך לחשוב" אודותן. ברור מאליו, שיש קשר בין שתי העוּבדות הללו. זאת ועוד: לְרווקים/ות בגילאים גבוהים אין די בשיחה אחת, בדרך כלל, ועליהם לפנות לאנשי מקצוע מיומנים (יועצים, מאמן אישי) לשם תהליך של שינוי.

כדי להבין היכן הדברים עומדים, מומלץ:

א. לצפות בהרצאתו של יזהר קורח שהתחתן בגיל 45 – לחץ כאן

ב. לקרוא את מאמרו של הרב יוסף אליהו, מה צריכים רווקים בוגרים לעשות כדי להתחתן – לחץ כאן

ג. לצפות בשיעור "מי יפתח לי את הלב" – לחץ כאן

עלות: 300 ש"ח לשעה.

כשמתארסים: 2500 ש"ח מכל צד.